Aspir yağı (100 mL)
29.99 22.49 Sepete Ekle
İNDİRİM!

Aspir yağı (100 mL)

29.99 22.49

99₺ ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

  • 14 gün içinde koşulsuz iade
  • Stoktan hızlı gönderim
Güvenli Alışveriş

Açıklama

Aspir yağı nasıl üretilmektedir

ProfTürker Aspir yağı, yerli aspir tohumları kullanılarak soğuk sıkım yöntemi ile elde edilmektedir. Soğuk sıkım tekniğinde, işleme esnasında yüksek sıcaklık değerleri uygulanmadığından trans yağ asitleri oluşamamakta ve yağda bulunan biyoaktif maddeler de zarar görmemektedir. Bu nedenle, bu yağlar hem sağlık hem de beslenme değeri açısından önem arz etmektedir. Dolayısıyla soğuk sıkım tekniği yüksek kaliteli bitkisel yağların üretilmesinde kullanılan tekniklerin başında gelmektedir.

Aspir yağı içeriği

Bileşiminde, yüksek oranda omega-6 (linoleik asit) yağ asidi ve E vitamini bulunmaktadır. Ayrıca yüksek konjuge linoleik asit (CLA) içeriğine sahiptir. ProfTürker aspir yağı hafif bir tada sahiptir.

Aspir yağı kullanımı

Sabah ve akşam yemeklerden yarım saat önce bir yemek kaşığı yağı 1 bardak su ile birlikte tüketilmelidir. Ayrıca soğuk meze ve salatalarda da kullanılabilmektedirSaç ve cilt için haricen uygulanabilmektedir.

Aspir yağı faydaları

Kan şekeri seviyesini iyileştirir

2011 yılında yapılan bir araştırma, 4 ay boyunca günlük 8 gram aspir yağı tüketmenin, obez ve menopoz dönemindeki tip 2 diyabetli kadınlardakan şekerini iyileştirirken iltihabı azalttığını göstermiştir.

Araştırmacılar, insanların diyabetle ilişkili komplikasyonları azaltmak için  tedavilerinin yanı sıra kaliteli diyet yağları kullanabileceklerini önermiştir (Asp vd 2011).

Kolesterolü düşürür, kalp sağlığını iyileştirir

Aynı çalışma, 4 aylık aspir yağı kullanımının ardından katılımcıların kan kolesterol seviyelerinin de iyileştirdiğini bildirmiştir. Bu bulgular, Amerikan Kalp Derneği’nin doymamış yağların kandaki düşük yoğunluklu lipoproteini (LDL) veya “kötü” kolesterolü düşürebileceği yönündeki önerisini desteklemektedir. Yüksek kolesterol, kalp hastalığı için bir risk faktörüdür.

Aspir yağındaki doymamış yağlar ayrıca kanı inceltebilmekte ve trombositleri daha az yapışkan hale getirebilmektedir. Bu, kalp krizi ve felce yol açabilecek kan pıhtılarının önlenmesine yardımcı olabilir (Asp vd 2011).

İltihapı önler

Aspir yağı iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Clinical Nutrition’da yapılan bir araştırmaya göre, aspir yağı ve aspir yağındaki doymamış yağ asitleri iltihap belirtilerini iyileştirmiştir. Bu, diyabet ve kalp hastalığı gibi çeşitli rahatsızlıklara yardımcı olabilir (Asp vd 2011).

Kuru cildi rahatlatır

Aspir yağını kuru veya iltihaplı cilde topikal olarak uygulamak, cildi yatıştırmaya ve cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırmaya yardımcı olur. Aspir yağı, cilt faydalarının bir kısmından sorumlu olabilecek E vitamini içerir. E vitamini onlarca yıldır dermatolojik ürünlerde önemli bir bileşen olmuştur.

Bazı araştırmalar, E vitamininin cildi güneş ışığının etkilerinden ve vücuttaki hücrelere zarar veren ve hastalığa katkıda bulunan zararlı moleküller olan serbest radikallerden koruduğunu öne sürüyor (Keen ve Hassan 2016)

Kilo kontrolü sağlayabilir

Bir klinik çalışmada, 8 haftalık aspir yağı takviyesi, 75 kadında kas kütlesini artırırken vücut kitle indeksini (BMI), bel çevresini ve vücut yağını düşürmüştür. Ancak hindistancevizi yağı genel olarak kilo kaybı için daha faydalı olmuştur (Oliveira-de-Lira vd 2018).

Aspir yağı (8 g/gün), 16 hafta boyunca tip 2 diyabetli 35 obez, menopoz sonrası kadında bel yağını azaltmış ve kas kütlesini arttırmıştır. Bununla birlikte, toplam yağ veya vücut kitle indeksini (BMI) azaltmamıştır (Norris vd 2009).

Aspir yağı bakımından zengin bir diyet, sıçanlarda donyağı veya tereyağından daha iyi yağ kazanımını önleyici etki göstermiştir. Aynı zamanda kilo alımını sınırlamış ve kas kütlesini korumuştur. Sıçanlar yüksek yağlı bir diyetle beslendiğinde, aspir yağı kalp ve kaslardaki yağ yakıcı enzimleri aktive ederek yağ kazanımını azaltmıştır (Crescenzo vd 2015; Shimomura vd 1990).

Farelerde, aspir yağı yararlı bir epigenetik etkiye sahip olduğu bildirilmiştir. İştah açıcı genlerin (grelin için) ekspresyonunu azaltarak ve yağ yakıcı genlerin (oreksin ve PPARalfa için) ekspresyonunu artırarak kilo kaybını artırmıştır (Zhang vd 2010).

Diğer faydalar

Aspir yağı, büyüme hormonlarını (IGF-I, IGF-II) ve proteinlerini artırarak hayvanlarda kemik kütlesini iyileştirdi (Alam vd 2006)

Farelerde Non-Steroidal Antienflamatuar İlaçların (Motrin gibi) yan etkilerine karşı koruyucu etki göstermiştir (Ueda vd 2015).

Aspir yağında bulunan polifenoller, çok sayıda hücresel ve hayvan çalışmasında antioksidan savunmayı artırmış ve hasarı azaltmıştır (Zhang vd 1997).

Kaynaklar

Alam, M. R., Kim, S. M., Lee, J. I., Chon, S. K., Choi, S. J., Choi, I. H., & Kim, N. S. (2006). Effects of Safflower seed oil in osteoporosis induced-ovariectomized rats. The American journal of Chinese medicine, 34(04), 601-612.

Asp, M. L., Collene, A. L., Norris, L. E., Cole, R. M., Stout, M. B., Tang, S. Y., … & Belury, M. A. (2011). Time-dependent effects of safflower oil to improve glycemia, inflammation and blood lipids in obese, post-menopausal women with type 2 diabetes: a randomized, double-masked, crossover study. Clinical nutrition, 30(4), 443-449.

Crescenzo, R., Bianco, F., Mazzoli, A., Giacco, A., Cancelliere, R., Di Fabio, G., … & Iossa, S. (2015). Fat quality influences the obesogenic effect of high fat diets. Nutrients, 7(11), 9475-9491.

Keen, M. A., & Hassan, I. (2016). Vitamin E in dermatology. Indian dermatology online journal, 7(4),

Norris, L. E., Collene, A. L., Asp, M. L., Hsu, J. C., Liu, L. F., Richardson, J. R., … & Belury, M. A. (2009). Comparison of dietary conjugated linoleic acid with safflower oil on body composition in obese postmenopausal women with type 2 diabetes mellitus. The American journal of clinical nutrition, 90(3), 468-476.

Oliveira-de-Lira, L., Santos, E. M. C., De Souza, R. F., Matos, R. J. B., Silva, M. C. D., Oliveira, L. D. S., … & Souza, S. L. D. (2018). Supplementation-dependent effects of vegetable oils with varying fatty acid compositions on anthropometric and biochemical parameters in obese women. Nutrients, 10(7), 932.

Shimomura, Y., Tamura, T., & Suzuki, M. (1990). Less body fat accumulation in rats fed a safflower oil diet than in rats fed a beef tallow diet. The Journal of nutrition, 120(11), 1291-1296.

Ueda, T., Hokari, R., Higashiyama, M., Yasutake, Y., Maruta, K., Kurihara, C., … & Usui, S. (2015). Beneficial effect of an omega-6 PUFA-rich diet in non-steroidal anti-inflammatory drug-induced mucosal damage in the murine small intestine. World Journal of Gastroenterology: WJG, 21(1), 177.

Zhang, H. L., Nagatsu, A., Watanabe, T., & Okuyama, H. (1997). Antioxidative compounds isolated from safflower (Carthamus tinctorius L.) oil cake. Chemical and pharmaceutical bulletin, 45(12), 1910-1914.

Zhang, Z., Li, Q., Liu, F., Sun, Y., & Zhang, J. (2010). Prevention of diet-induced obesity by safflower oil: insights at the levels of PPARα, Orexin, and Ghrelin gene expression of adipocytes in mice. Acta Biochim Biophys Sin, 42(3), 202-208.

.. ProfTürker, Prof Türker

İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.

“Aspir yağı (100 mL)” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir