paçuli yağı
Paçuli Yağı (30 mL)
134.99 101.24 Sepete Ekle
İNDİRİM!

Paçuli Yağı (30 mL)

134.99 101.24

ProfTürker güvencesi ile aromaterapik amaçlarla kullanmak için distilasyon yoluyla elde edilmiş saf paçuli yağı (Oleum Pogostemon cablin)

99₺ ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

  • 14 gün içinde koşulsuz iade
  • Stoktan hızlı gönderim
Güvenli Alışveriş

Açıklama

İçindekiler: Distilasyon yoluyla elde edilmiş %100 saf paçuli yağı (Oleum Pogostemon cablin)

Kullanım talimatı: Sabit yağlar (zeytinyağı vb) ile karıştırılıp kullanılması gerekmektedir. Haricen masaj yapmak suretiyle cilt bakımında kullanılır. Kullanmadan önce çalkalayınız.

Muhafazası: Oda sıcaklığında (15-30°C) kapağı kapalı olarak muhafaza ediniz. Isı, ışık ve nemden koruyunuz. Çocukların ulaşamayacağı yerde tutunuz.

Uyarılar: Uçucu yağ olduğundan ciltte kızarıklık, yanma gibi alerjik etkiler gösterebilir. Göze temasından sakınınız.

Paçuli yağının faydaları

Paçuli yağı iltihabı önler

Şişme, vücudun iltihap tepkisinin büyük bir parçasıdır. Farelerde yapılan bir araştırma, paçuli yağının farelerin pençelerinde ve kulaklarında kimyasal olarak indüklenen şişmeyi azalttığını bulmuştur (Liang vd 2017).

Bağışıklık hücreleri, iltihapla ilişkili çeşitli kimyasallar üretir. 2011 yılında yapılan bir araştırma, makrofaj adı verilen bağışıklık hücrelerinin paçuli yağı ile ön işlemden geçirilmesinin, uyarıldıklarında hücreler tarafından üretilen bu moleküllerin seviyelerini düşürdüğünü bildirdi (Xian vd 2011).

2016 yılında yapılan bir araştırma, paçuli yağının nötrofiller adı verilen bağışıklık hücrelerinin göçünü azalttığını buldu. Bu bulgular, paçuli yağı veya bileşenlerinin iltihaplı durumların tedavisinde kullanımı için umut vericidir (Silva-Filho vd 2016).

Paçuli yağının ağrı kesici özelliği vardır

2011 yılında yapılan bir çalışmada, farelerde paçuli ekstresinin ağrı giderici etkileri değerlendirildi. Araştırmacılar, ekstrenin farelere ağızdan verilmesinin, çeşitli testlerde ağrıya tepkilerini azalttığını buldular (Lu vd 2011). Bu ağrı giderici etkinin, paçuli’nin iltihap önleyici etkileriyle ilişkili olabileceğini bildirmişlerdir.

Paçuli yağının cilt koruyucu özellikleri vardır

Bir çalışmada, fareler iki saat boyunca paçuli yağı ile muamele edilmiş ve daha sonra onları yaşlanıp ciltlerine zarar verebilecek ultraviyole radyasyona maruz bırakılmıştır. Çeşitli testler kullanarak paçuli yağının potansiyel koruyucu etkilerini değerlendirdiler. Araştırmacılar, paçuli yağı ile muamele edilen farelerin daha az kırışıklık oluşumuna ve kolajen içeriğinde bir artışa sahip olduğunu bulmuşlardır (Lin vd 2014).

Paçuli yağının antibakteriyel etkisi vardır

Hastalığa neden olan bakteriler, bir konağı etkili bir şekilde kolonize etmek ve savunmasını aşmak için biyofilmler ve virülans faktörleri gibi şeyler kullanır. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, paçuli yağının biyofilmleri ve metisiline dirençli Staphylococcus aureus (MRSA) suşlarının bazı virülans faktörlerini bozabildiğini göstermiştir (Rubini vd 2018).

Bir başka çalışma, paçuli yağı da dahil olmak üzere birkaç uçucu yağın karışımınını antibakteriyel etkisini araştırmıştır. Araştırmacılar, karışımın Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus ve Streptococcus pneumoniae gibi bakterileri üzerine etkisini değerlendirmiştir. Paçuli yağı, karışıma benzer şekilde P. aeruginosa’nın büyümesini kendi başına inhibe etti ve S. pneumoniae’nin büyümesini karışıma göre daha iyi inhibe etti (Vieira-Brock vd 2017).

Kaynaklar

Liang, J. L., Wu, J. Z., Liu, Y. H., Zhang, Z. B., Wu, Q. D., Chen, H. B., … & Zhan, J. Y. X. (2017). Patchoulene epoxide isolated from patchouli oil suppresses acute inflammation through inhibition of NF-κB and downregulation of COX-2/iNOS. Mediators of Inflammation, 2017.

Lin, R. F., Feng, X. X., Li, C. W., Zhang, X. J., Yu, X. T., Zhou, J. Y., … & Zhan, J. Y. X. (2014). Prevention of UV radiation-induced cutaneous photoaging in mice by topical administration of patchouli oil. Journal of ethnopharmacology, 154(2), 408-418.

Lu, T. C., Liao, J. C., Huang, T. H., Lin, Y. C., Liu, C. Y., Chiu, Y. J., & Peng, W. H. (2011). Analgesic and anti-inflammatory activities of the methanol extract from Pogostemon cablin. Evidence-based Complementary and Alternative Medicine, 2011.

Rubini, D., Banu, S. F., Nisha, P., Murugan, R., Thamotharan, S., Percino, M. J., … & Nithyanand, P. (2018). Essential oils from unexplored aromatic plants quench biofilm formation and virulence of Methicillin resistant Staphylococcus aureus. Microbial pathogenesis, 122, 162-173.

Silva-Filho, S. E., Wiirzler, L. A. M., Cavalcante, H. A. O., Uchida, N. S., de Souza Silva-Comar, F. M., Cardia, G. F. E., … & Cuman, R. K. N. (2016). Effect of patchouli (Pogostemon cablin) essential oil on in vitro and in vivo leukocytes behavior in acute inflammatory response. Biomedicine & Pharmacotherapy, 84, 1697-1704.

Vieira-Brock, P. L., Vaughan, B. M., & Vollmer, D. L. (2017). Comparison of antimicrobial activities of natural essential oils and synthetic fragrances against selected environmental pathogens. Biochimie open, 5, 8-13.

Xian, Y. F., Li, Y. C., Ip, S. P., Lin, Z. X., Lai, X. P., & Su, Z. R. (2011). Anti-inflammatory effect of patchouli alcohol isolated from Pogostemonis Herba in LPS-stimulated RAW264. 7 macrophages. Experimental and Therapeutic Medicine, 2(3), 545-550... ProfTürker, Prof Türker

İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.

“Paçuli Yağı (30 mL)” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir